Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων FORAGE

Η Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων της επιχείρησης καθώς και οι στόχοι της εκφράζονται όπως παρακάτω:

Η επιχείρηση Ανδρεάδης Ανδρέας, με τον διακριτικό τίτλο FORAGE είναι δεσμευμένη να παράγει και να τυποποιεί συσκευασμένα προϊόντα επεξεργασμένων και συντηρημένων φρούτων & λαχανικών απόλυτα συμμορφούμενα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και απαιτήσεις, για την πλήρη και συνεχή ικανοποίηση των πελατών της, οι οποίες ελέγχονται ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια, πριν από την παράδοσή τους στους πελάτες

Μέσα από την αρμονική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων [διοίκηση, προσωπικό, συνεργάτες, προμηθευτές αλλά κυρίως των πελατών της] διασφαλίζει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου της. Η επιχείρηση δεσμεύεται για θέματα ασφάλειας τροφίμων να επικοινωνεί με την αλυσίδα τροφίμων.

Η ασφάλεια τροφίμων, η ποιότητα και η συνέπεια οδηγούν την επιχείρηση σε μακροπρόθεσμα οφέλη, τα οποία είναι πάντοτε σημαντικότερα από τα βραχυπρόθεσμα.

Για την ικανοποίηση των παραπάνω, η επιχείρηση έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000-2018, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις διεργασίες της επιχείρησης, που επηρεάζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων παρακολουθείται, συντηρείται και βελτιώνεται μέσα από προγράμματα επιθεωρήσεων, αξιολογήσεων & ανασκοπήσεων. Είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να δίνει βάρος στην πρόληψη, χωρίς όμως να υποτιμά μηχανισμούς διορθωτικών ενεργειών, όταν διαπιστωθεί μη συμμόρφωση του Συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 22000:2018.

Η επίτευξη των στόχων, οι οποίοι απορρέουν μέσω της Ανάλυσης Κινδύνων και των Ευκαιριών για Βελτίωση, επιτυγχάνεται μέσω της δέσμευσης της διοίκησης για συμμόρφωση ως προς την Ευρωπαϊκή & Εθνική Νομοθεσία, συμμόρφωση ως προς τις συνθήκες της αγοράς και του ανταγωνισμού, με την απασχόληση προσωπικού κατάλληλα εκπαιδευμένου σύμφωνα με τους κανόνες Ορθής Αποθηκευτικής & Υγιεινής Πρακτικής, με βοηθητικές λειτουργίες και με παροχές των απαραίτητων πόρων (δηλαδή των ηθικών και υλικών μέσων), με συνεχή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα Ασφάλειας Τροφίμων. Οι ειδικότεροι στόχοι ασφάλειας τροφίμων ανά λειτουργία της επιχείρησης καθιερώνονται και ανασκοπούνται μέσω των Ανασκοπήσεων Διοίκησης.

Όλα τα παραπάνω εγγυώνται τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για την Ασφάλεια Τροφίμων σύμφωνα με τα πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2018, καθώς και τη δέσμευση της επιχείρησης για συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Ανδρεάδης Ανδρέας

03.07.2023

Truffle hunting experience- cooking in the forest

 

Η forage.gr προτείνει μία υπέροχη εμπειρία: Κυνήγι τρούφας στο δασος! Στα πανέμορφα και άγνωστα δάση της ελλαδας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ανεπανάληπτο κυνήγι τρούφας, να γευτούν μία πεντανόστιμη συνταγη με τρουφα στο δάσος, που μαγειρεύεται με τις τρούφες που βρίσκουν τα τρουφόσκυλα, να δοκιμάσουν διάφορα είδη μανιταριών και να γνωρίσουν τον κοσμο της τρουφας.
Ο τρουφοκυνηγός με τα τρουφόσκυλά του,  μας περιμένουν! Αρχίζει αμέσως η αναζήτηση σε κάθε γωνιά του δάσους. Πρώτη τρούφα, δεύτερη, τρίτη…. Τα σκυλιά συνεχίζουν ασταμάτητα, ενώ οι επισκέπτες το απολαμβάνουν ακολουθώντας τα κατά πόδας. Σε λίγη ώρα σταματούν. Μας έχουν δείξει τις ικανότητές τους και απολαμβάνουν τα χάδια και την επιβράβευση των παριστάμενων.
Για την ιστορία Η τρούφα ήταν γνωστή από την αρχαιότητα σε όλο τον κόσμο και, μάλιστα, έχουμε τις πρώτες αναφορές γύρω στα 1700-1600 π.Χ. από τους Σουμέριους, οι οποίοι τη μαγείρευαν με διάφορα δημητριακά και όσπρια.
Στην αρχαία Ελλάδα η τρούφα ήταν γνωστή με το όνομα «ύδνον» και πίστευαν ότι δημιουργείται από τις αστραπές που έριχνε ο Δίας, ενώ και οι Ρωμαίοι ήταν επίσης λάτρεις του ξεχωριστού αυτού εδέσματος. Οι τελευταίοι, μάλιστα, θεωρούσαν την ελληνική τρούφα από τις εκλεκτότερες του κόσμου.
Για την διοργανώσει private truffle hunting experience δηλώστε την συμμέτοχη σας εδώ

el